Onze aanpak

Klein Tooling is sinds 1909 actief als importeur en leverancier van hoogwaardige gereedschappen aan de verspanende industrie. Als medeoprichter van de internationale Precitool Groep combineren wij schaalgrootte met de flexibiliteit en persoonlijke aandacht van een compact familiebedrijf. Kenmerkend daarbij is onze sterk adviserende rol bij verspaningsvraagstukken en optimalisatie van uw productieproces. Onze aanpak is daarbij te verdelen over vier aandachtsgebieden:

  1. Gereedschapskeuze
  2. Meet- en regelsystemen
  3. Bedrijfsinrichting incl. Tool management
  4. Dagelijkse verbruiksartikelen van A-Z

Altijd helder, praktisch en vanuit een ruime expertise die zowel achter de machine is opgedaan alsook in het aansturen van de verspanende bedrijfsvoering. Daarbij gaan we niet over één nacht ijs om te komen tot de beste oplossing.

Of zoals een nieuwe klant het laatst zei: “Dat vinden we ook het mooie van Klein Tooling. We hebben in al die jaren talloze vertegenwoordigers over de vloer gehad die zelden verder kwamen dan iets opzoeken in een boekje. Natuurlijk gaven wij Bert de lastigste klus om te testen wat voor vlees we in de kuip hadden. Hij ging niet weg tot de klus geklaard was, echt perfect!”

Onze catalogus biedt daarin niet meer dan een praktisch overzicht van de meer dan 250.000 artikelen die we kunnen leveren. Van Afbraamboor, tot Balanceerapparaat, Wisselplaat en Zakschuifmaat of desgewenst zelfs Zeepdispenser. Leuk daarbij om te weten dat wij als één van de eersten in de branche een dergelijk naslagwerk hanteerden (zie foto 1918). Goed voorbeeld doet goed volgen is het niet?

Maar nogmaals, ons allerbeste gereedschap bestaat uit ons team. Als centrale aanspreekpartner staan zij keer op keer garant voor passend advies op uw specifieke situatie. Of het nu gaat om te komen tot optimalisatie van productie efficiency, het merk-onafhankelijk leveren van de bijpassende gereedschappen en apparatuur, het verhogen van procesbeheersing versus het minimaliseren van kapitaalbeslag in voorraden en/of het simpelweg reduceren van het aantal leveranciers.

 

Klein Tooling staat voor u klaar. Tenslotte is maatwerk mensenwerk.

Bekijk hier een aantal praktijkvoorbeelden